A cukormentes torta verseny

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt 2012-ben hozta létre az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, hogy erősítse a cukrászok egészségtudatos táplálkozás iránti elkötelezettségét, és új, hozzáadott cukor nélküli receptek és technológiák létrejöttét támogassa a cukrászatokban.

Pályázni minden évben csak olyan tortával lehet, amely megfelel a vonatkozó rendeletben szereplő, hozzáadott cukrot nem tartalmazó kategóriának. Ezt szakember bírálja el minden beküldött recept esetében, de a győztes tortát független élelmiszerlaboratóriumban is bevizsgálják.

A győztes tortát minden évben július végén, augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először, a Magyar Ízek Utcájában.

2023 – Kikelet cukormentes torta

A torták elkészítéséhez 2023-ban is a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött alapanyaglistáról választhattak a cukrászok. A versenyzők idén is kreatívan ízpárosításokat tettek a zsűri elé, akik az alábbiakat választották ki a döntőbe jutásra alkalmasnak:

Tökmag málna – Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház, Szeged Csoko-Love – Virág Cukrászda, Szeged Kikelet – Papp Cukrászda, Makó Álmos hercegnő – Auchan Magyarország, solymári telephelyének cukrászdája Tihanyi harangszó – Marcipán Cukrászda, Hódmezővásárhely Randevú – G&D Kézműves Cukrászda, Somoskőújfalu

2023 cukormentes tortája címet Lawal-Papp Zsófia, a makói Papp Cukrászda cukrászának Kikelet elnevezésű tortája nyerte. A torta citromos piskótája mandulalisztből készül. A különleges ízvilágot a fekete tea, az áfonya, a levendula és a fehércsoki mousse határozza meg, igazán különleges kombinációt alkotva.

Cukormentes torta kóstolás augusztus 20-tól…

Mi is sokat kísérletezünk a cukormentes édességek ízvilága és elkészítési technológiája kapcsán, és nagy szeretettel készítjük el nektek mi is a Kikeletet, amelyet augusztus 20-tól tudtok kóstolni nálunk is. Torta rendelés kapcsán is elérsz minket!