makvirag-orszag-tortaja-cikk

Az elmúlt héten zajlott le a 2020-as országtorta kiválasztása. A zsűri a döntőbe jutott hat tortacsodából választotta ki a CURIOSITAS – Kíváncsiság” fantázianevű tortát, amely a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrász mesterének alkotása. Augusztus 19-től kóstolható lesz nálunk is a Major cukrászdában.

A verseny döntőjében azonban ott volt a mi cukrászaink Mákvirág tortája is, amely végül a büszke negyedik helyet hozta el.

A Mákvirág tortánk kóstolható már most a cukrászdában, és bátran ajánljuk tortarendelés, süteményrendelés esetén is a nyári hónapokban. Miért is?

Mert gluténmentes torta….

A mákvirág torta ízét a magyar cukrászatban gyakran használatos eper és a nem mindennapos, néha kissé háttérbe szoruló mák határozza meg. Ez utóbbi a liszt használatát hivatott kiváltani, mely miatt a Mákvirág tortánk gluténmentes és alacsony kalória tartalmú. Így a gluténmentes tortát keresők is bátran választhatják.

Mert könnyed, nyári…

A nyári időszakhoz illeszkedve egy könnyed gyümölcsös ízvilágot hoztunk létre, melyet a mák ízéhez társuló frissítő citrom felhasználásával érünk el.

Mert egészséges…

Az eper jótékony hatásáról már írtunk nektek a blogon. A másik alapösszetevő, a mák pedig gazdag rosttartalma és kálciumban vasban gazdagsága miatt hozzájárul a szív és az idegrendszer megfelelő működéshez.

Mert megjelenésében is egyedi….

A névadó mákvirágot természetes valójában nem biztos, hogy mindenki ismeri. A lilás- rózsaszínes színvilág ragadta magával a torta megálmodóját, aki e hullámzó színpompás látványt szerette volna átadni…

Gyertek, kóstoljátok meg, rendeljétek süteményként, tortaként!