sütemény rendelés

Keresztelő, születésnap, leánybúcsú, legénybúcsú, esküvő vagy egyszerűen vendégség. Indulhat a torta rendelés!

Az évben sok alkalom van, amikor úgy alakul a helyzet, hogy a mi feladatunk a torta rendelés egy-egy ünnepi alkalomra. Hogyan és mi alapján tudunk ilyenkor dönteni, hogy a végén mindenki nagy mosollyal emlékezzen vissza az alkalomra és a desszertre? 

Ha torta rendelés, akkor 5 olyan tényező van, amit mindenképpen végig kell gondolni:

1.Mindenekelőtt mi is a célja a torta rendelésnek: a torta lehet egy vicc, egy gesztus érték, lehet egy nosztalgikus íz vagy egyszerűen desszert a családi ebéd végén?

2. A torta rendelés alapja természetesen az ünnepelt ízlése. Klasszikusok a nagyinak, a tuti csoki az apróságoknak…stb. Nem szabad kifelejteni, hogy ő az első ezen a napon.

3. Ezt előzi meg azonban egy manapság kihagyhatatlan tényező: az érzékenység. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes…vagy mindez egyben? Mindenre van megoldás, csak felkészültnek kell lenni!

4. Jöhet a kreativitás! A torta rendelés az esetek többségében ezzel kezdődik. Legyen ilyen virág, olyan figura…stb. Amit azonban észben érdemes tartani, hogy nem mindegy mit mivel. 

5. Szállíthatóság! Ez a másik gyakorlatias kérdéskör, amiről hajlamosak vagyunk megfeledkezni torta rendelés esetén.  Elképzeljük a hercegnő alakú gyönyörű tortát, de amikor érkezünk átvenni akkor döbbenünk rá, hogy a tömött kocsiban hogyan jut el Budakeszire, úgy hogy feje, lába, kalapja a helyén maradjon…