Végre megérkezett a nyár és vele együtt az eper szezon is. Ez pedig a torta rendelés és sütemény rendelés esetén is megfontolandó. A Major Cukrászdában mi fontosnak tartjuk, hogy helyi és szezonális alapanyagokból dolgozzunk.

Mindenek előtt érdemes pár szót ejteni arról, hogy miért jó helyi és szezonális alapanyagokból készült süteményt rendelni és fogyasztani:

  • Fontos, hogy a fotoszintézis – biológiai folyamat, melynek hatására az élőlények a napfény energiáját felhasználva szerves anyagokat hoznak létre – csak a nap sugarainak hatására működik tökéletesen.
  • A szezonban – természetes betakarítási időszak – termelőknek kevesebb vegyszerre van szükségük a hozam eléréséhez, így a magasabb vitamintartalom mellett kevesebb káros anyagot is tartalmaznak.
  • A frissesség mellett így fogyasztásod kisebb terhet ró a környezetre

Térjünk tehát át az eperre, ami most szezonális, így sütemény rendelés, fagyizás vagy torta rendelés esetén találkozhattok vele a kínálatunkban különböző kombinációkban!

Miért szuper választás az eper sütemény rendelés esetén?

Az eper egyik legnagyobb előnyét antioxidáns tartalmának köszönheti.

A szervezetünkben folyamatosan mini-gyulladások keletkeznek, amelyet a szabadgyökök okoznak. Az ilyen gyulladások sajnos előbb-utóbb krónikus betegségek kialakulásához vezethetnek, például elősegíthetik a rákos sejtek kialakulását. A szabadgyökök ellen az egyik legjobb védelmet az antioxidánsok jelenthetik.A szabadgyökök ellen az egyik legjobb védelmet az antioxidánsok jelenthetik.

Az eper vitamintartalma igen jelentős, nagy arányban található benne:

Arról nem is beszélve, hogy csokival, túróval, vaníliával vagy más gyümölcsökkel is tökéletes ízharmóniát hoz létre. Sütemény rendelés esetén így tökéletes választás.