Amikor mostanában az ételintolerancia, érzékenység vagy éppen diéta miatt gluténmentes tortára gondolunk, akkor rögtön valami új, valami tegnap kitalált jut az eszünkbe, holott a klasszikusaink között is akad bőven gluténmentes torta:

Az örök gluténmentes torta klasszikus: az Eszterházy. Az eredeti receptet olvasva szembesülhetünk vele, hogy az Eszterházy torta nem tartalmaz finomlisztet. Piskotájánál állagát a frissen darált dió adja.

A svédek is régen tudják, hogyha gluténmentes torta, akkor Mandulatorta. A mandula liszt sokunk számára a legkézenfekvőbb és legfinomabb megoldás a gluténmentes torta készítéséhez.

Könnyed, csokis és gluténmentes torta: a Mousse. A csoki tortára gondolunk, akkor a töménysége jut eszünkbe és már a gondolatra szaladnak fel ránk a kilók. Nem mindig van ez ám így. Lehet egy csoki torta könnyed és gluténmentes.

Széchényi 2020 - Befektetés a jövőbe