Az ünnepi asztalról természetesen  nem hiányozhatnak a sütemények sem. Legyen az hagyományos vagy valami új és trendi vagy éppen gluténmentes.

Amikor sütemény rendelés céljából bemegyünk a cukrászdába Budapesten egyrészt az jár a fejünkben, hogy mi lesz az ami a nagyitól a csöppségekig a család minden tagjának ízléséhez illeszkedni fog, másrészt megteremti az ünnepi hangulatot.

Mi más jutna eszünkbe, mint a hagyományos karácsonyi sütemények királya vagy királynője a bejgli.

Nemcsak azért szuper a bejgli, mert a karácsonyt megelőző ajándék beszerzős, sütős – főzős pörgés után egy szelet bejgli a fa alatt biztosan elővarázsolja a karácsony hangulatát, hanem azért is mert lehet hagyományos, trendi, kerek, rúd, kalács tésztás, cukormentes…..

Amikor azonban sütemény rendelés kapcsán eszünkbe jut a beijgli azonnal a nagyi féle diós vagy mákos variációkra gondolunk, ami szuper is. Ne felejtsük el azonban, hogy mind tésztában mind töltelékben a variációs lehetőség ennél sokkal tágabb. Lehet az a bejgli cukormentes, lehet töltve szilvával, barackos túróval, meggyes mákkal, gesztenyével, csokival vagy éppen ezek kombinációjával…

Ha tehát következik a sütemény rendelés karácsonyra Budapesten, akkor irány a Major Cukrászda és találja meg azt a bejgli variációt, amely nem csak megédesíti a karácsonyt, de felejthetetlenné is teszi!