Sokszor csak az alkalom van meg vagy az íz, de sokszor konkrét kép vagy figura is. Igen, a torta rendelésről beszélünk. Érdemes tehát ránézni, hogy milyen lehetőségek vannak, és mire érdemes figyelni.

Amikor megvan az alkalom, de ötlet nincs…

Sokszor előfordul, hogy egy-egy speciális alakomra szeretnétek tortát rendelni. Legyen az legénybúcsú, ballagás, születésnap vagy éppen tejfakasztó, egy ötletes torta biztosan feldobja az összejövetelt. Érdemes azonban ilyenkor megfontolni, hogy milyen évszakban lesz az összejövetel. Nyáron mindenképpen érdemes könnyedebb ízekben gondolkodni, mint például a túróba ágyazott rozmaringos kajszibarack, télen vagy ősszel pedig nyugodtan lehet az évszakhoz illeszkedő ízekben gondolkodni. A minta, dekoráció vagy forma tekintetében pedig a legjobb, ha körbenéztek honlapunkon vagy facebook oldalunkon.

Amikor megvan a konkrét ötlet, de hogyan lehet megvalósítani…

Ennél is többször fordul elő, hogy kigondoltok vagy találtok egy konkrét tortát, amit szeretnétek megrendelni. Minden megoldható az aranyhaltól, a buszon keresztül egészen az unikornisig, ugyanakkor érdemes tudni, hogy például a marcipán burkolat vagy a dekoráció korlátozni fogja az ízbeli lehetőségeiteket. Mindenképpen érdemes minket megkeresni e-mailen vagy telefonon az ötlettel, hogy irányt tudjunk mutatni az íz lehetőségek tekintetében torta rendelés előtt.

Amikor az íz meg van, az ötlet megvan, de a kettő nem összeilleszthető…

A trükkös pillanatok akkor következnek, ha kinéztek vagy kigondoltok egy ötletet, és megvan az ünnepelt kedvenc íz kombinációja is, de a kettő nem összeilleszthető. Csak rátekintve egy példára: egy hercegnő vár csokimousse tortából sajnos nem lesz lehetséges. Sajnos a forma torták könnyed habos süteményekből nem megoldhatóak, de lehet a krémet kombinálni piskótával vagy más jellegű csoki torát választani. Olyan is előfordul, hogy torta rendelés esetén speciális étkezi igényt vagy diétát kell figyelembe venni. Ez is befolyásolja sajnos a lehetőségeket, de minden ötlet alakítható, kivitelezhető, de a közös gondolkodás ebben az esetben elkerülhetetlen. Mindenesetre érdemes megnézni a cukormentes, paleo vagy gluténmentes sütemény kínálatunk, hogy lássátok milyen kiindulópontotok lehet ízvilág tekintetében.