„Az élet bizonytalan, kezdje a desszerttel.”- jelmondattal nyitotta meg ajtaját a Major cukrászda 15 évvel ezelőtt. Az elmúlt 15 évben sok kihívás, nagy sikerek és megújulások kísérték a cukrászda történetét.

Nagyné Haán Bernadett és Kiss Károlyné Zsuzsa tulajdonosok nem véletlenül választották ugyanis ezt a sort cukrászdájuk és munkájuk filozófiájának meghatározásához. Mind a megnyitásához vezető út, mind pedig a mindennapi munka menetét is meghatározza a mindig előretekintés eszméje és a jelen lehető legteljesebb kihasználásának célja. Még frissen végzett szakmunkás tanulóként hozta össze a sors a két lelkes fiatalt, akik az első pillanattól kezdve álomként hordozták magukban egy saját cukrászda lehetőségét. Az álomból azonban csak közel 20 év után lett terv, majd cukrászda. Közben férjhez mentek, édesanyák lettek, elvégezték a főiskolát, mestervizsgát tettek, utaztak és tapasztaltak, meglátogatták Franciaországban és Svájcban a Relais Dessert egyesület cukrászdáit, oktatták a szakmát valamint több tankönyv és kiadvány megjelenésében segédkeztek, mint írók illetve lektorok. Végül azonban újból egy irányba terelődtek a Szamos Mátyás Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola tantestületében. Két év közös tanítás után konkretizálódott a cukrászda terve, majd újabb két év következett, amely során a tökéletes helyet igyekeztek fellelni, hogy megteremtsék azt a családias és vidám légkört, ami ma jellemzi a Major cukrászdát. A mai Major Cukrászda helyén egy idős házaspár által üzemeltetett igazi klasszikus cukrászda működött, amikor ráleltek erre a tökéletes helyszínre. Itt megvalósíthatták azt a helyet, ahol a városi forgatag, az irodaházak és Budapest egyik legszebb természeti területének találkozásánál a rohanó világban élő ember megpihent egy munka utáni finomsággal vagy megállhat a haza úton, hogy egy szelet sütivel kedveskedjen szeretteinek.

A tulajdonos váltás egy egészen más arculatot és megközelítésmódot adott a megújult cukrászdának.

A tulajdonosok pedagógus múltja valamint a szakma iránti tisztelet és elkötelezettség hajtja előre munkájukat, és inspirálja az állandó újítás felé a cukrászda kínálatát ízvilág, reformista törekvések és esztétikai értelemben egyaránt. A kínálatban ugyanis fellelhetőek saját fejlesztésű cukormentes, gluténmentes illetve magas rosttartalmú készítmények is. Olyan termékek tehát, melyek a legújabb kihívásoknak és elvárásoknak megfelelően követik a vendégsereg ízlését és elvárásait.

A pedagógus múlt sem múlhatott el nyom nélkül.

Az évek során sok kezdő cukrász tanonc fordult meg a cukrászdában, és sajátította el a mesterség csínját-bínját. Voltak akik csak jöttek-mentek , és voltak akik évekig erősítették a cukrászda csapatát. Nagy szeretettel gondolunk mindannyiukra.

A születésnapi nosztalgia közepette nem felejtkezhetünk el…

A rövid időszakot megélt Major Reggelizőről, ahol klasszikus reggeliktől, salátákon át, csoda finom forrócsokin keresztül sok mindennel kedveskedtünk nektek.


A 2013-as országtorta győzelemről, és a Milotai mézes diótorta születéséről,


a 2022-es Évszakok tortáról, amely harmadik helyezést ért el az országtorta versenyen…


vagy a 2022-es díjnyertes mákos bejglinkről sem.

2022-ben pedig nagy átalakítások közepette megújult a vendégterünk, a műhelyünk és a megjelenésünk is.

Az elmúlt 15 év sokunkról szólt tehát.

A cukrászdát megálmodó és megvalósító tulajdonosokról, a cukrászdában megforduló kollégákról, és rólatok vendégekről. A Ti ünnepi pillanataitokról, családi összejöveteletekről, a nyári fagyizásokról vagy hétköznap délutáni kávézásokról. Szeretnénk, így Titeket is megajándékozni!

Az ünnepi héten (2023. november 13-19 között) 15% kedvezményt adunk mindenkinek, aki betér hozzánk. Ünnepeljünk együtt!