Az év végével mindenki szereti meglepni a számára fontos személyeket. Legyen az egy megbecsült partnere a cégnek, egy egész évben odaadó anyuka vagy éppen a párunk. A téli hónapokban, amikor az otthon melegében szeretünk megbújni mi lehetne jobb meglepetés mint egy kis édesség.

Mi van azonban akkor, ha éppen az a fontos személy cukorbeteg vagy éppen gluténérzékeny. Ilyenkor jöhetnek az alternatív megoldások, tehát a gluténmentes- , cukormentes torták:

Ha gluténmentes torta, akkor…

Nemrég egy fiatal hölgy jött be hozzánk, hogy a hétvégén eljegyzést ünnepelnek, amire szeretné valami édességgel meglepni a családot. Csoki imádó párjánál azonban nem régen állapították meg a gluténérzékenységet igy most nagyon szigorú diétájába illeszkedő finomságra van szükség. Mi mást ajánlhattunk volna gluténmentes kínálatunkból mint a trüffel tortát vagy a csoki muosse tortát. Attól, hogy gluténmentes torta miért ne lehetne csupa csoki.

Ha cukormentes torta, akkor…

A hosszúhétvégére készülődve egy kedves visszajáró vendégünk azzal a kéréssel keresett meg minket, hogy édesapjához megy látogatóba vidékre. Idős kora miatt cukor problémái egyre komolyabb veszélyt jelentenek, de nehezen lehet a hagyományos ízeket szerető apa étrendjének jól megszokott elemeit lecserélni. Milyen cukormentes torta legyen hát az édes meglepetés?

Egyik legkedveltebb cukormentes tortánk a paleo sacher, amit mandula liszttel és frissen főtt baracklekvárral készítünk, a végén pedig maltitolos étcsokoládéval vonjuk be. A hagyományos cukormentes torták örök klasszikusa.

Ha pedig egy fitnessz központ partnereinek karácsonyi ajándékáról van szó, akkor a jelszó a tudatos alapanyagok. Mit is jelent ez?

Ezzel a kéréssel is az elmúlt hónapban találkoztunk. Egy jól ismert fitnessz központ munkatársa szerette volna segítségünket kérni, hogy milyen édességgel lepheti meg a kiemelt partnereit amely tudatos étkezésüket tiszteletben tartja. Sem cukormentes torta sem gluténmentes torta, hanem egy kis kóstolgatás után paleo kekszeinkből összeállított ízléses kis csomagok készültek a partnereknek.